De wetenschappelijke bewezen voordelen van muziek

Muziek kan je leven verrijken

De wetenschappelijke bewezen voordelen van muziek
Stars Insider

05/07/19 | StarsInsider

LIFESTYLE muziek

Er zijn maar weinig mensen die niets voelen voor muziek, maar heeft het beluisteren ervan ook een functie? Volgens onderzoek biedt muziek ons de volgende fantastische voordelen:

  • Je wordt gelukkiger wanneer je naar muziek luistert die je bevalt. Er komt namelijk dopamine vrij wanneer we luisteren naar muziek, wat verwant is aan blijdschap.
  • Je gaat beter sporten van muziek. Een onderzoek toonde aan dat mensen 800 meter sneller rennend kunnen afleggen wanneer ze luisteren naar motiverende muziek.
  • Je wordt minder gestrest door muziek. Behalve dat er dus dopamine vrijkomt, krijgen we minder stresshormonen in ons lichaam en is de kans kleiner op chronische stress.
  • Je kan er beter van slapen. Een onderzoek toonde aan dat studenten die 45 minuten klassieke muziek beluisterde voordat ze naar bed gingen, veel beter sliepen dan mensen die een audioboek beluisterden of hun gewone routine volgden.
  • Je geniet meer van het verkeer als je muziek op hebt. Volgens een Nederlands onderzoek heeft muziek een positieve impact op je gemoedstoestand tijdens het rijden. Het is mogelijk dat je er zelfs veiliger door gaat rijden omdat je minder gefrustreerd bent.

Muziek is dus helemaal geweldig, maar pas wel op dat je je gehoor niet beschadigd!

Bron: Lifehack

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving