Deze planten maken je gelukkig

Het is wetenschappelijk bewezen, planten en bloemen maken gelukkig!

Deze planten maken je gelukkig
Stars Insider

07/07/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Planten

Planten en bloemen maken ons gelukkig! Volgens de Amerikaanse Rutgers Universiteit leidt de aanwezigheid van bloemen tot gelukkige emoties en brengen ze je in een positieve stemming. Wie bloemen ontvangt ervaart vreugde en dankbaarheid. Wetenschappers hebben ook aangetoond dat mensen in het ziekenhuis sneller herstellen wanneer ze tegen bloemen en planten aankijken.

Welke planten ons gelukkig maken? Dat zijn o.a. deze:

1. Geranium
Deze felgekleurde bloem bezorgt je een vrolijk humeur. Er zitten bovendien oliën in die barsten van de antioxidanten en die schijnen een rustgevende werking te hebben. Last van hormoonschommelingen? Dan is dit jouw plant!

2. Koriander
Koriander is het wondermiddel voor een detox. Dit kruid bevat zoveel chlorofyl dat het je lichaam reinigt tot diep in je cellen. Bovendien heeft het ook een gunstig effect op je slaap.

3. Lavendel
Heb je weleens door een lavendelveld in Frankrijk gerend? Dat zou je eens moeten doen, heel ontspannend. Het is wetenschappelijk bewezen dat levendel ontspant, het verlaagt je hartslag, je bloeddruk en vermindert stress. Het kan ook verlichtend werken bij menstruatiepijn. Een beetje lavendel onder je kussen of op je nachtkastje doet wonderen voor je nachtrust.

4. Aloë Vera
Deze plant heeft weinig verzorging nodig, maar is werkelijk overal goed voor. Je kunt het sap gebruiken tegen eczeem, zonnebrand en om wondjes te helpen genezen. De plant geeft zuurstof af en neemt ´s nachts koolmonoxide op.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving