Zo biecht je een slippertje op

Hoe kun je het minder pijnlijk maken?

Zo biecht je een slippertje op
Stars Insider

11/07/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Opbiechten

Hoewel we wellicht het liefst beweren dat we nooit zouden vreemdgaan, kan het toch gebeuren dat je een keer een slippertje maakt. Hoe kun je dit echter opbiechten zonder je relatie te verwoesten of je partner onnodig veel pijn te doen?

Keuze maken

Ten eerste vraag je je waarschijnlijk af of je het wel moet vertellen, of dat het beter is om het voor jezelf te houden. Het is waar dat je je relatie in gevaar brengt door het te vertellen, maar ook als je het niet vertelt, zal je relatie er toch onder lijden. Het is namelijk niet mogelijk om een oprechte, hechte band te hebben als je elkaar voor de gek houdt. Eigenlijk is het in het begin van iedere relatie belangrijk om te bespreken wat jullie liever hebben in het leven en van elkaar: een zalig sprookje of de harde realiteit? Kiezen jullie voor dit laatste, dan zit er niets anders op dan toegeven dat je vreemdging.

Opbiechten

Als je het vertelt, draai er dan vooral niet omheen en zeg in duidelijke taal wat er is gebeurt en hoe ver je bent gegaan. Je hebt het vertrouwen van je partner beschadigd en daarom is het extra belangrijk dat je nu de volledige waarheid vertelt. Leg uit hoe het is gebeurd en waarom, maar gebruik deze uitleg niet als excuus. Je kan bijvoorbeeld vermelden dat je dronken was, maar maak duidelijk dat het alsnog je eigen schuld is.

Reactie

Hoe je partner reageert is aan hem of haar. Geef je partner de ruimte om het te verwerken en probeer geen specifieke reactie af te dwingen. Als je partner hoe dan ook niet samen verder wil, moet je dit accepteren. Als je partner wel samen verder wilt, is het belangrijk dat jullie plannen hebben om het vertrouwen terug te winnen.

Als je partner het nooit kan loslaten, kun je de relatie wellicht beter zelf verbreken. Een relatie gebaseerd op wantrouwen en afgunst moet spoedig worden gerepareerd en als dit echt niet lukt, kun je het beter uitmaken.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving