6 tips om je bril te onderhouden

Wat een verademing

6 tips om je bril te onderhouden
Stars Insider

12/07/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Bril

Je bril gaat als het goed is jaren mee, maar dan is het wel belangrijk dat je je bril goed onderhoudt. Vraag je je af waarom jouw glazen altijd wazig zijn en je ineens krassen in het glas hebt staan? Waarschijnlijk doe je dan dit verkeerd:

1. Opbergen
Je laat je bril onbeschermd slingeren op je nachtkastje of wastafel. Het beste kun je jezelf aanleren je bril op te bergen in een brillenkoker wanneer je hem niet op hebt. Kies bij voorkeur een brillenkoker met een beschermlaag aan de binnenkant.

2. Glazen omlaag
Leg je bril nooit met de glazen naar beneden neer, dan krijg je krassen.

3. Je maakt je bril schoon aan je kleding
Het lijkt onschuldig maar kan je brilglazen ernstig beschadigen. Gebruik altijd een schoon brillendoekje of kies voor een vochtig brillendoekje. 

4. Je gebruikt te agressieve schoonmaakmiddelen
Was je bril nooit met koud of warm water. Het beste kun je lauw water gebruiken. Kijk uit met agressieve stoffen zoals aceton, alcohol, haarspray, parfum en citroen want deze kunnen je coating aantasten.

5. Je gebruikt een vies brillendoekje
Gebruik jij al lange tijd hetzelfde brillendoekje? Dan is het niet zo gek dat de wereld er altijd een beetje wazig uit ziet. Gelukkig kun je ze gewoon wassen. Let wel op: doe ze in een wasnetje, gebruik geen wasverzachter, 3 in 1 middel of bleekmiddel, was niet hoger dan 60 graden, stop het doekje niet in de droger en strijk het doekje niet.

6. Je bril zakt van je neus
Je bril komt in aanraking met haren, wimpers en je wangen. Bovendien zet je hem steeds op en af dus logisch dat je bril op een gegeven moment niet meer goed is afgesteld. Loop regelmatig bij de opticien naar binnen om je bril te verstellen. Je zult merken dat het een verademing is.

Bron: Pearl

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving