Zo creëer je meer vrije tijd in je leven

Het leven is kort

Zo creëer je meer vrije tijd in je leven
Stars Insider

14/07/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Vrije tijd

Bijna iedereen met een fulltime baan loopt er tegenaan: een gebrek aan vrije tijd. Je bent veertig uur kwijt aan je baan en het lijkt simpelweg niet mogelijk om genoeg tijd over te houden voor je vrienden, familie of je favoriete series. Heb jij dit ook? Probeer dan eens het volgende!

Afstand naar je werk

Er zijn genoeg mensen die meer dan een uur naar hun werk reizen en vervolgens weer terug moeten. Als je vijf dagen per week werkt, ben je wel tien uur per week kwijt! Dit kan een prima reden zijn om te verhuizen. Bereken daarom hoeveel duurder het is om dichterbij te wonen, hoeveel je bespaart aan vervoerskosten en hoeveel tijd je kan besparen. Er zijn ook andere manieren om sneller op je werk te komen. Zelfs als je op loopafstand woont, kun je bijvoorbeeld met de fiets gaan.

Leer 'nee' zeggen

Heb jij er moeite mee om 'nee' te zeggen wanneer je ergens voor wordt uitgenodigd? Laat je vooral niet overhalen om naar evenementen te gaan die je toch niets boeien. Het is begrijpelijk dat je mensen niet wil teleurstellen, maar het is het echt niet waard om ergens met tegenzin naartoe te gaan. Het leven is daar te kort voor, al helemaal als je fulltime werkt.

Het is meestal ook geen goed idee om al je vrije tijd in te plannen. Probeer wat ruimte over te laten zodat je ook tijd hebt om even alleen te zijn met je gedachten. Als je constant bezig bent, kom je nooit tot rust en kun je overspannen raken.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving