Zoveel beste vrienden heeft de gemiddelde persoon

Statistieken over vriendschap

Zoveel beste vrienden heeft de gemiddelde persoon
Stars Insider

02/08/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Beste vrienden

Een globaal onderzoek genaamd 'The Friendship Report' keek naar statistieken over vriendschap in negen landen, waaronder Duitsland, Amerika, Australië, India en Frankrijk. Er werd onder andere achterhaald hoeveel vrienden we gemiddeld hebben en welke eigenschappen we het meest op prijs stellen.

Beste vrienden

Wereldwijd heeft men gemiddeld 4,3 beste vrienden, 7,2 goede vrienden en 20,4 kennissen. Dit aantal kan veel verschillen per land. In Saudi-Arabië en India heeft men respectievelijk 6,6 en 6,0 beste vrienden, terwijl het in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk 3,2 en 2,6 is.

Wenselijke eigenschappen

Wat voor eigenschappen vinden mensen het belangrijkst voor een goede vriendschap? De meeste mensen willen vooral dat je eerlijk en authentiek bent. De minst belangrijke eigenschap is hoe groot je sociale kring is, dus als je minder vrienden hebt dan de gemiddelde persoon hoeft dat je niet in de weg te staan. Er werden ook enkele culturele verschillen opgemerkt in de eigenschappen die we op prijs stellen. In India, Zuid-Oost Azië en het Midden-Oosten wordt het gewaardeerd als je 'intelligent en beschaafd' bent, terwijl men in Australië, Amerika en Europa meer waarde hecht aan vrienden die niet oordelend zijn.

Bron: Snapchat

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving