'Van kieteltherapie word je langzamer oud'

Onderzoek suggereert een positief effect

'Van kieteltherapie word je langzamer oud'
Stars Insider

02/08/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Kietelen

Het klinkt gek, maar het is mogelijk dat je langer kunt leven door gebruik te maken van 'kieteltherapie'. Dit blijkt uit onderzoek van de University of Leeds.

Kieteltherapie

Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, houdt kieteltherapie niet in dat een professional je met zijn vingers of een veertje zal kietelen. Het gaat namelijk om het gebruik van een kleine hoeveelheid elektriciteit om je oor te kietelen. Wetenschappers kwamen erachter dat dit soort therapie er binnen twee weken voor zorgt dat patiënten zich beter voelen en beter slapen. De kleine schokken zijn pijnloos en versturen signalen naar je zenuwstelsel. Dit schijnt ervoor te zorgen dat je langzamer ouder wordt, of eigenlijk dat je met minder gezondheidsproblemen ouder wordt. Sommige mensen vinden dat de therapie een beetje kietelt.

Metabolisch balans

'Het oor is een soort poort waarmee we kunnen sleutelen aan het metabolisch balans, zonder dat er medicijnen of indringende procedures nodig zijn. We denken dat deze resultaten slechts het topje van de ijsberg zijn', aldus Dr Beatrice Bretherton, de vooraanstaande onderzoeker van het project. Het onderzoek kan uiteindelijk leiden tot de vermindering van zowel fysieke als mentale klachten. Er zal nog meer onderzoek nodig zijn om de langetermijneffecten te achterhalen.

Bron: ScienceDaily

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving