Dit is jouw persoonlijke ecologische voetafdruk

Onze ecologische voetafdruk bereikt dit jaar opnieuw een record

Dit is jouw persoonlijke ecologische voetafdruk
Stars Insider

04/08/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Ecologische voetafdruk

Dit jaar heeft onze ecologische voetafdruk opnieuw een record neergezet. Ondanks dat we ons bewuster lijken te zijn van de schade die we aanrichten aan de planeet, is onze ecologische voetafdruk dit jaar nog groter geworden.

Dit jaar viel Earth Overshoot Day op 29 juli 2019. Wat dit precies voor de planeet betekent is dat we de hoeveelheden aan natuurlijke grondstoffen die de planeet ons elk jaar schenkt, hebben overschreden. We putten nu dus onze reserves uit. Als iedereen zijn ecologische voetafdruk klein houdt, zouden we elk jaar genoeg moeten hebben aan de grondstoffen die de planeet ons schenkt. Helaas is dat al sinds 1970 niet het geval.

Global Footprint Network heeft het moment waarop we de hoeveelheid beschikbare natuurlijke grondstoffen overschrijden gedefinieerd als Earth Overshoot Day. In 1970 was dat op 29 december. Sindsdien is het steeds eerder in het jaar Earth Overshoot Day. In nog geen 50 jaar zijn we opgeschoven tot aan 29 juli. Je vraagt je af wat er gebeurd als het op 1 januari valt. Vergaat de wereld dan?

De vraag is natuurlijk, hoe kunnen we dat voorkomen? Op de website van WNF kun je testen hoe groot jouw ecologische voetafdruk is. Choqueert de uitslag je? Dan kun je hier ook tips vinden hoe je je ecologische voetafdruk kunt verkleinen.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving