Vreemdgangers verklikken: wanneer is het oké?

Het is een gevoelige situatie

Vreemdgangers verklikken: wanneer is het oké?
Stars Insider

06/08/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Vreemdgaan

Als je een hekel hebt aan vreemdgangers, is het niet fijn om erachter te komen dat iemand die je kent vreemdgaat. Je krijgt dan waarschijnlijk medelijden met de partner van de vreemdganger en wellicht overweeg je om het te vertellen. Toch is dit niet altijd verstandig. Of je het wel of niet kunt vertellen, ligt vaak aan de relatie van jou en de partner van de vreemdganger. Ook moet je er altijd honderd procent zeker van zijn als je besluit om het te vertellen.

Vreemdeling

Als je de partner van de vreemdganger niet kent, kun je je beter niet bemoeien met de situatie. Experts waarschuwen dat je nooit weet hoe hun thuissituatie is en of er bijvoorbeeld sprake is van huiselijk geweld. Door iemand dus te verklikken aan iemand die je niet kent, kun je andere mensen en ook jezelf in gevaar brengen.

Kennis

Net als bij mensen die je niet kent, kun je het beter niet vertellen aan een kennis of collega waarmee je niet heel close bent. Je brengt mogelijk mensen in gevaar en ook je vriendschap met deze kennis zal waarschijnlijk bezwijken. Dit soort pijnlijke informatie horen mensen eigenlijk niet te ontvangen van een kennis.

Goede vriend of familielid

Hoe zit het met vrienden of familieleden die je echt goed kent en een sterke band mee hebt? Dit is eigenlijk de enige situatie dat je het wel kunt vertellen. Toch blijft het een ingewikkelde situatie. Het is beter als je bewijs hebt, want het is mogelijk dat de vriend het niet onder ogen wil zien en zich tegen jou zal keren. Het is ook verstandig om geen werkelijke beschuldiging te maken, maar om te zeggen dat je je zorgen maakt over iets wat je hebt gezien. Toon altijd compassie, ook als je goede vriend kwaad op je wordt. Waarschijnlijk hebben ze tijd nodig om het te verwerken. Helaas weet je nooit zeker of jullie vriendschap het zal overleven, dus het blijft een risico om het te vertellen.

Bron: Huffpost

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving