Is het erg als je nooit heimwee krijgt?

Je hoeft je niet slecht te voelen

Is het erg als je nooit heimwee krijgt?
Stars Insider

06/08/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Geen heimwee

Veel mensen ervaren heimwee wanneer ze hun huis, stad of thuisland een lange tijd verlaten. Dit is echter niet voor iedereen een probleem. Mensen die er geen last van hebben, vragen zich vaak af of er misschien iets aan ze mankeert. Maak je echter geen zorgen, want het is helemaal niet zo vreemd dat je geen heimwee krijgt.

Behoeftes

Waarom krijgen we eigenlijk heimwee? Het heeft niet per se met je huis te maken, maar met ons verlangen naar routines, sociaal contact en veiligheid. Sommige mensen hebben nu eenmaal meer behoefte aan een routine, terwijl anderen meer afwisseling zoeken. Deze laatste groep zal wellicht minder snel heimwee krijgen. Als je je niet snel eenzaam voelt of leuke mensen leert kennen op je bestemming helpt dit ook tegen heimwee. Ook voelen sommige mensen zich sneller veilig dan anderen. Dat je geen heimwee hebt, hoeft dus niet te betekenen dat je niet genoeg geeft om je familie en vrienden in je thuisstad.

Uiteindelijke terugkeer

Een andere mogelijke reden dat je geen heimwee krijgt, kan zijn dat je weet dat je toch weer terug zal keren. Als je voor een bepaalde tijd weggaat en al een ticket hebt om terug te gaan, dan is het best logisch dat je geen heimwee krijgt. Dit komt goed uit, want zo kun je je volledig focussen op je reis!

Bron: CNN

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving