Vrouwen zijn gelukkiger na scheiding dan mannen

Er is een verklaring voor

Vrouwen zijn gelukkiger na scheiding dan mannen
Stars Insider

06/08/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Scheiding

Een scheiding kan een nare gebeurtenis zijn, maar soms zit er nu eenmaal niets anders op dan uit elkaar te gaan. Het blijkt echter dat scheidingen voor het ene geslacht net iets heftiger zijn dan voor het andere. Waarom eigenlijk?

Stress en zelfverzekerdheid

Een Brits onderzoek met meer dan tweeduizend deelnemers achterhaalde dat vrouwen twee keer meer kans hebben dan mannen om na hun scheiding gelukkiger te zijn dan daarvoor. 35% van de vrouwen zei dat ze na de scheiding minder stress ervoeren, terwijl dit bij slechts 17% van de mannen voorkomt. Ook verklaarde 30% van de vrouwen meer zelfvertrouwen te hebben na de scheiding, in vergelijking met 15% van de mannen.

Verklaring

Volgens relatie-expert Lesli Doares heeft het er waarschijnlijk mee te maken dat het gros van de scheidingen door vrouwen wordt aangevraagd. Die vrouwen proberen het volgens haar vaak eerst op te lossen, kroppen het vervolgens op als het niet werkt en besluiten uiteindelijk om te vertrekken. Zij hebben het einde van hun relatie dan al verwerkt voordat de scheiding plaatsvindt, terwijl het voor mannen nog als een grote verrassing kan aankomen.

Bron: Best Life

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving