Slechte eerste indruk? Zo kun je herstellen

Er is nog hoop

Slechte eerste indruk? Zo kun je herstellen
Stars Insider

07/08/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Slechte eerste indruk

Nieuwe mensen ontmoeten kan best spannend zijn, vooral als het gaat om een veelbelovende date of een belangrijk sollicitatiegesprek. Het is daarom best mogelijk dat je verkeerd overkomt en de eerste ontmoeting verknalt. Is het mogelijk om een tweede kans te krijgen na een slechte eerste indruk? Hoewel je succes niet gegarandeerd is, kun je het volgende proberen om te herstellen.

Wees jezelf

Als je verkeerd bent overgekomen, probeer je dan vooral niet voor te doen als iemand die je eigenlijk niet bent. Wellicht is de reden dat je niet goed overkwam ook dat je niet jezelf was en daarom niet natuurlijk leek. Geef toe dat je nerveus was of dat je je daarom anders gedroeg dan je eigenlijk bent. Veel mensen zullen daar best begrip voor hebben. Leg uit dat je het graag nog een keer probeert, maar probeer niets af te dwingen.

Zeg sorry

Als je iets hebt gedaan waar je spijt van hebt, kun je daar best je excuses voor aanbieden. Ga echter niet te ver door met het moment op te blazen, want dan kom je al snel obsessief over. Doe ook niet alsof je weet wat de andere persoon van je vindt, dus maak geen opmerkingen zoals: 'je denkt vast dat ik een totale loser ben'. Misschien was je eerste indruk helemaal niet zo erg als je dacht. Als de andere persoon je excuses aanvaard, accepteer het dan en ga verder. Door sorry te zeggen laat je zien dat je je fouten kunt erkennen.

Is de persoon het waard?

Wil je een tweede kans omdat je het gevoel hebt dat er echt hoop is om iets moois op te bouwen, of wil je het eigenlijk gewoon omdat je heel perfectionistisch bent en er niet tegen kan dat je niet perfect overkwam? In dit laatste geval kun je het beter loslaten. Niet iedereen hoeft onder de indruk van jou te zijn en het is prima dat een ontmoeting weleens verkeerd afloopt. Het heeft geen nut om deze persoon nog lastig te vallen als er toch weinig potentie is dat er verder iets uit zal komen.

Bron: Inc.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving