Op deze plekken is het onbeleefd om te bellen

Je omgeving heeft waarschijnlijk een bloedhekel aan je

Op deze plekken is het onbeleefd om te bellen
Stars Insider

07/08/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Bellen

Mensen lijken met hun telefoons helemaal in hun eigen wereldje te zijn. Dat is hun keuze, maar het kan wel heel irritant zijn als ze je in hun wereldje meenemen door te bellen op een plek waar dat eigenlijk ongepast is. Bel daarom nooit op de volgende locaties, ook al is het niet per se verboden.

Openbaar vervoer

Je bent omringd door vreemde mensen en het is echt heel ongemakkelijk voor hun om jouw telefoongesprekken aan te horen. Als er veel geluid om je heen is, ga je waarschijnlijk nog extra hard praten, waardoor je nagenoeg schreeuwt. Er zijn eigenlijk maar drie momenten waarop je gepast kan bellen in het openbaar vervoer:

  • Er is bijna niemand in de bus, trein, metro of tram, waardoor er genoeg ruimte is en niemand naast je hoeft te zitten of staan.
  • Je wordt gebeld, waarna je even kort uitlegt dat je in het openbaar vervoer zit en daarom later terugbelt.
  • Je moet iets belangrijks melden, bijvoorbeeld dat je laat bent of bijna aankomt. Dit soort gesprekken kun je binnen een minuut afronden.

Sociale gelegenheid

Ben je op een thuisfeestje, of op bezoek bij iemand? Bel dan alleen als het echt nodig is. Leg eerst uit dat je even moet bellen, ga in een hoekje staan en rond het telefoongesprek zo snel mogelijk af. Zodra je begint te kletsen over onbelangrijke dingen, laat je eigenlijk merken aan de mensen op de locatie dat jij liever met iemand anders praat in plaats van mee te doen met de rest. Heel onbeleefd dus!

Kantoor

Pas ook op tijdens het werk met telefoongesprekken die niets met je werk te maken hebben. Collega's en eventuele klanten die dit zien, denken al snel dat je onprofessioneel bent. Ook hier zijn er momenten waarop je wel kan bellen, maar leg dan wel uit aan je collega's waarvoor je moet bellen. Als je er niets over zegt denken ze al snel dat je lekker zit te kletsen met je vrienden, terwijl je misschien wel je kind moest bellen.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving