Rembrandt, venster op de Gouden Eeuw

Chroniqueur van de Gouden Eeuw

Stars Insider

07/08/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Rembrandt

Volgens velen is Rembrandt Harmenszoon van Rijn de allergrootste Nederlandse schilder ooit. Hij leefde in een hele andere tijd dan de onze, de Gouden Eeuw Nederland was toen de grootste en belangrijkste handelsnatie ter wereld. Bovendien waren we een republiek en hadden we geen premiers en koningen maar stadhouders en regenten.

Rembrandt werd in Leiden geboren, werkte in Amsterdam en zou de Republiek zijn leven lang niet verlaten. Zijn schilderijen waren baanbrekend qua stijl, compositie en het spel dat hij speelde met licht en donker. Van de gezichten van zijn karakters kon je direct emoties aflezen en qua samenstelling waren zijn kaders bijna 3D. Dit is waarom hij, toen net als nu, wordt beschouwd als een van de allergrootste schilders aller tijden. 

Dit jaar is hij precies 400 dood en is het dus Rembrandtjaar. Onlangs was er in het Rijksmuseum een tentoonstelling waar voor het eerst al zijn werk op één plek was. Maar het hele jaar door zijn er van Amsterdam tot Den Haag en Leeuwarden tot Leiden speciale tentoonstellingen en exposities te zien. Nieuwsgierig? Klik verder en kom meer te weten over een van de grootste Nederlanders aller tijden. 

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving