Eén week zonder spiegel: dit is het resultaat

Het kan je leven veranderen

Eén week zonder spiegel: dit is het resultaat
Stars Insider

08/08/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Spiegel

Hoe vaak kijk jij in de spiegel? Waarschijnlijk denk je dat het wel meevalt, maar wellicht kun je hartstikke veel tijd besparen door te minderen. Een goede manier om dit te doen is een week zonder spiegels te leven. Grace Jennings-Edquist en haar partner Ben probeerden het en deelden het resultaat.

Regels

Grace en Ben leefden een week zonder spiegels. Ze mochten ook geen andere manieren gebruiken om zichzelf te zien, bijvoorbeeld door selfies te maken, of door naar zichzelf te kijken in een raam of reflecterend scherm. Ze maakten wel foto's van zichzelf die ze pas de week erna konden bekijken.

Onzekerheid

Het koppel voelde zich de eerste helft van de week minder zeker. Grace gebruikte minder make-up omdat ze voor sommige dingen een spiegel nodig heeft. Dit probeerde ze te compenseren door vaker hakken te dragen. Ben kwam erachter dat hij ijdeler is dan hij dacht en gewoonlijk best vaak naar zijn spiegelbeeld kijkt, waaronder in de auto. Ze werden langzaam zekerder van zichzelf en Grace kreeg zelfs complimentjes voor haar looks. Ze speelde wel een keer vals toen ze een bikini uitprobeerde in een winkel. Ze merkte toen dat ze onzeker werd door naar haar lichaam te kijken.

Het resultaat

Grace had voorheen in de ochtend ongeveer 32 minuten nodig om zich klaar te maken, maar nu nog maar 21 minuten. Toen ze de foto's terugzag van haar week zonder spiegels, merkte ze dat ze er met minder make-up eigenlijk prima uitziet. Ze gebruikt het daarom nu minder en merkt dat ze daardoor ook minder huidproblemen heeft. Ben kijkt tegenwoordig minder vaak in spiegels. Wanneer hij bijvoorbeeld zijn haar doet, kijkt hij alleen naar het eindresultaat in plaats van de hele tijd in de spiegel te kijken. Het koppel heeft ook een grote spiegel in de badkamer weggehaald omdat die eigenlijk overbodig was.

Bron: ABC

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving