Dit kleine huisje heeft 13 verdiepingen

Continu traplopen

Dit kleine huisje heeft 13 verdiepingen
Stars Insider

10/08/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Dertien verdiepingen

Veel appartementencomplexen hebben nog niet eens een dertiende verdieping, maar dit kleine huisje in Japan wel! De merkwaardige architectuur maakt optimaal gebruik van de verticale ruimte die het huis biedt.

Dertien verdiepingen in één

Het huis staat in Miyamoto in Osaka en ziet er van buitenaf niet zo bijzonder uit, maar eenmaal binnen lijkt het alsof je een fantasiewereld betreedt. Het huis bestaat uit dertien verdiepingen, maar lijkt op een gewoon huis van twee verdiepingen. Dit komt omdat elke verdieping slechts 70 cm hoger is dan de vorige. Voor elke verdieping is er ook maar een klein trappetje nodig. Het is daarom niet zo handig voor mensen die niet van traplopen houden en ook absoluut niet toegankelijk voor rolstoelen.

Geen privacy

Ook mensen die gesteld zijn op hun privacy, zouden waarschijnlijk liever niet in dit huis wonen. Je kunt namelijk heel gemakkelijk zien wat mensen doen op de andere verdiepingen. Dit was ook de bedoeling, want het huis werd gemaakt in opdracht van een hechte familie van drie. Ze wilden geen privéruimtes omdat ze daar een eenzaam gevoel van zouden krijgen. Aan de bovenstaande foto's is te zien dat dat aardig is gelukt.

Bron: Metro

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving