Hoe reageer je als je partner een open relatie wil?

Soms hebben jullie andere behoeftes

Hoe reageer je als je partner een open relatie wil?
Stars Insider

23/08/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Open relatie

Het lijkt steeds belangrijker te worden om aan potentiële partners te vragen of ze een open of gesloten relatie willen. Het kan namelijk als een grote schok aankomen als je erachter komt dat je grote crush of liefde geen exclusieve relatie wil. Hoe reageer je hierop als je eigenlijk een monogame relatie wilt?

Motivatie

Het is ten eerste belangrijk om goed te bespreken waarom de ander een open relatie wil. Het is mogelijk dat de persoon oprecht meerdere partners wil hebben, maar het kan ook een kwestie zijn van gemakzucht. Wellicht is de persoon verliefd op een ander en niet meer op jou. Hij of zij kan bij je blijven om drama te ontwijken of omdat het praktischer is om samen te blijven wonen. Het is dus belangrijk om te achterhalen of er nog wel gevoelens zijn voor jou. Zo niet, dan is de open relatie misschien slechts een manier om een break-up zo lang mogelijk uit te stellen.

Proberen

Als je echt van de persoon houdt en dit gevoel wederzijds is, dan kun je besluiten om een open relatie te proberen. Het is dan belangrijk dat jullie duidelijke regels afspreken en constant met elkaar blijven communiceren om erachter te komen of het werkt of niet. Wil je bijvoorbeeld dat je partner alles deelt over avontuurtjes met andere mensen, of bespreek je dat liever niet?

Wees eerlijk

Zorg ervoor dat je niet alleen eerlijk tegenover je partner bent, maar ook tegenover jezelf. Als je merkt dat je onder de open relatie lijdt, dan heeft het geen zin om je gevoelens te verbergen. Waarschijnlijk is de enige oplossing dan om uit elkaar te gaan. Hoewel dit erg moeilijk is als je van de persoon houdt, is het simpelweg niet mogelijk om met iemand te blijven als je je continu gekwetst voelt.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving