Waarom penvrienden nog steeds zo kostbaar zijn

Ook in het digitale tijdperk kun je een 'penpal' vinden

Waarom penvrienden nog steeds zo kostbaar zijn
Stars Insider

30/08/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Penvriend

Heb jij weleens een penvriend gehad? Vroeger ging dit nog met de post. Het idee is dat je met iemand correspondeert per brief, vaak iemand in een ander land die je nog nooit hebt ontmoet. Ook in het digitale tijdperk kunnen penvrienden je leven verrijken, met name vanwege de volgende redenen.

Geduld

Wellicht ken je al mensen die elders wonen waar je regelmatig mee chat via Whatsapp, maar het is heel anders wanneer je lange berichten verstuurt per e-mail. Je leert geduld hebben, want terwijl je met moderne apps binnen een dag een antwoord verwacht, kan het met penvrienden weken duren totdat je iets van ze hoort.

Schrijfvaardigheid

Tijdens het chatten maak je gemakkelijk spelfouten en grammaticale fouten die je gewoonlijk over het hoofd ziet. Wanneer je met een penvriend schrijft, neem je echter de tijd om je woorden zo mooi mogelijk op te stellen. Door te experimenteren met complexe zinsconstructies die je niet zo snel creëert vanaf je smartphone. Blijf oefenen en je zal zien dat je er steeds beter in wordt!

Cultuur

Door een penvriend te hebben in een ander land, zorg je voor meer begrip in de wereld. Je leert iemand met een hele andere cultuur kennen, die ook weer heel veel van jou leert. Probeer niet enkel in je eigen vriendenkring naar contacten te zoeken, maar ga juist op zoek naar iemand waar je gewoonlijk nooit een gesprek mee zou voeren. In het begin kun je elkaar best raar vinden, maar wedden dat je uiteindelijk toch veel gemeen hebt?

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving