Heeft een lange afstandsrelatie kans van slagen?

Wat zijn je kansen

Heeft een lange afstandsrelatie kans van slagen?
Stars Insider

30/08/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Lange afstandsrelatie

Je ontmoet geheel onverwachts een leuke man of vrouw op het strand. Van het een komt het ander en bij thuiskomst merk je dat je gedachten toch wel afdwalen naar die Italiaanse godin of die Portugese surfer. Dit blijkt wederzijds en de liefdesverklaringen vliegen over en weer. Plotseling wil je deze persoon eigenlijk niet meer delen en zit je in een lange afstandsrelatie. Hoe zorg je ervoor dat een lange afstandsrelatie succesvol wordt en blijft?

Vertrouwen
Afstand of niet, de sleutel tot het slagen van een relatie is altijd vertrouwen. Voor elk stel zijn de regels verschillend. Praat vooraf duidelijk wat voor jou de grens is en wat de consequenties zijn wanneer de ander deze grens overgaat. Zo voorkom je misverstanden en dat er iemand wordt gekwetst. 

Communicatie
Het is al moeilijk door de afstand goed contact met elkaar te houden dus probeer hier echt tijd voor in te lassen. Heb je ook nog te maken met een tijdsverschil wordt het al helemaal lastig, dus plan het in. Wanneer je niet betrokken blijft in elkaars leven kun je de connectie kwijtraken.

Ruzies uitpraten
Wanneer je communiceert zonder elkaar te zien kunnen berichtjes verkeerd worden geïnterpreteerd. Dit kan zorgen voor ergernissen en ruzies. Heb je dit gevoel? Maak het dan kenbaar. Met een boos hart gaan slapen is voor niemand goed!  

Afhankelijkheid
Dit is niet alleen het geval bij een lange afstandsrelatie, maar bij alle relaties. Zorg ervoor dat je niet geheel emotioneel afhankelijk wordt van deze persoon. Zorg dat je voldoende vrienden en familie om je heen hebt waarop je kan rekenen. 

Toekomst
Vooropgesteld, een lange afstandsrelatie is verre van optimaal. Dit kunnen we met eigen ogen zien in programma's als 'Grenzeloos Verliefd', dus maak voor jezelf een afweging of jullie wel hetzelfde toekomstbeeld hebben. Op een bepaald moment moeten er toch knopen worden doorgehakt en dan is het wel belangrijk dat jullie hetzelfde idee hebben over jullie toekomst. 

Bron: NSMBL

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving