Zo kun je thuis bijdragen aan een beter klimaat

Simpele dingen die een wereld van verschil kunnen maken

Zo kun je thuis bijdragen aan een beter klimaat
Stars Insider

04/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Duurzaam

Het klimaat is heden ten dage een veel besproken onderwerp. De één is er bewuster mee bezig dan de ander. Wil jij ook een steentje bijdragen aan een beter klimaat? Met deze simpele dingen zorg ook jij dat je duurzamer leeft. Alle beetje helpen immers!

Apparaten uitzetten
Het klinkt wellicht voor de hand liggend maar het komt nogal eens voor dat mensen hun tv op stand-by laten staan in plaats van volledig uitzetten. Dit geldt ook voor je computer, je wasmachine, vaatwasser en andere apparaten. Dit kost allemaal energie.

Afval scheiden
Wellicht vraag je je weleens af waarom je dit moet doen. Het levert je meer op dan je denkt want sommige producten kunnen opnieuw gebruikt worden. Er zijn dus minder grondstoffen nodig en het levert op den duur weer wat op!

Korter Douchen
Het is natuurlijk heerlijk om uitgebreid te douchen maar je verspilt wel enorm veel water. Zet bijvoorbeeld een timer zodat je het allemaal binnen de perken houdt.

Boodschappentas
In veel winkels wordt al om geld gevraagd voor een plastic tas. Dit is om het plastic gebruik te beperken. Investeer daarom in een goede boodschappentas die je altijd mee kunt nemen. Let sowieso goed op het gebruik van plastic. Zoals inmiddels bekend is, komt veel in de oceaan terecht. 

Juiste schoonmaakmiddelen
Verdiep je in de schoonmaakmiddelen die je gebruikt. Er zijn ecologische schoonmaakmiddelen die natuurlijk afbreekbaar zijn. Op deze manier schaad je het milieu minder. 

Een beter milieu begint immers bij jezelf.

Bron: Cosmopolitan

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving