De meest voorkomende redenen waarom je niet wordt aangenomen

'Ik snap niet waarom ik niet ben aangenomen'

De meest voorkomende redenen waarom je niet wordt aangenomen
Stars Insider

06/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Solliciteren

Solliciteren is iets waar de meesten tegenop zien. Het kost veel tijd, geeft stress en is erg vermoeiend. Zeker wanneer je keer op keer niet wordt aangenomen. Dan heb je eindelijk een goed gevoel over je gesprek, wordt je alweer afgewezen! Volgens Monsterboard zijn dit de meest voorkomende redenen voor afwijzing op een baan:

1. Fouten in je CV
Wanneer er taal- en spelfouten in je CV staan is de kans groot dat je niet eens wordt uitgenodigd. Het straalt onzorgvuldigheid uit. De werkgever besteedt liever zijn tijd aan iemand die zijn CV goed heeft nagelezen en nauwkeurig is.

2. Je CV is onduidelijk
De werkgever moet in één snelle blik al kunnen zien waarom juist jij voor deze baan solliciteert, zonder elk woord te hebben gelezen. Deel je CV dus zo in dat dit direct duidelijk is. Pas je CV aan op de functie waar je op solliciteert.

3. Geen duidelijke toekomstvisie
Wanneer je in het gesprek niet duidelijk kunt uitleggen waar jij jezelf ziet staan over vijf jaar kan er twijfel ontstaan bij de werkgever. Een werkgever is op zoek naar iemand met zelfinzicht en duidelijke doelen. Zorg ervoor dat je een heldere toekomstvisie kunt beschrijven en kunt uitleggen hoe deze baan jou daarbij helpt.

4. Slechte communicatievaardigheden
Belangrijk is om de juiste balans te vinden in het gesprek. Sollicitanten die heel veel aan het woord zijn of juist amper iets zeggen doen het over het algemeen minder goed. Ook je lichaamstaal is belangrijk. Zit rechtop, kijk je gesprekspartner in de ogen aan en neem een open houding aan. 

5. Enthousiasme
Ook hierbij geldt, zoek de balans. Zo heb je mensen die overenthousiast zijn. Dat kan irritatie en argwaan opwekken. Ben je helemaal niet enthousiast, dan kan de werkgever zich afvragen of je deze baan wel echt wilt. Belangrijk is dat je je ook presenteert als een leuke collega, een toevoeging aan het huidige team. Speel geen toneel, maar wees wel uniek en vooral positief.

Bron: Monsterboard

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving