Vermindert dit dieet de kans op dementie?

Het zou de hersenen jonger houden

Vermindert dit dieet de kans op dementie?
Stars Insider

11/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Dieet

Dat voeding grote invloed heeft op onze gezondheid is algemeen bekend. Er zijn diverse diëten die het risico op hart- en vaatziekten verminderen. Er is nu ook een dieet dat de kans op dementie zou kunnen verkleinen.

De Universiteit van Maastricht deed onderzoek waaruit geconcludeerd werd dat vijftigers en zestigers die een gezonder leefpatroon hebben aangenomen, het risico op dementie met 50% verkleinen. Ook mensen die pas op hun zeventigste het roer omgooiden, verkleinden het risico.

Hoewel het ook erfelijk kan zijn, heeft iedereen er hoe dan ook baat bij gezonder te leven en hoe eerder je daarmee begint hoe beter natuurlijk.

Het MIND-dieet, dat erg op een Mediterraans dieet lijkt, kan volgens voedingsdeskundigen een groot verschil maken. Dit dieet is erop gebouwd om de veroudering van de hersencellen tegen te gaan. Het bestaat voornamelijk uit plantaardige voedingsmiddelen, noten, bessen, vis, groene bladgroenten en volkorenproducten. 

Uit onderzoek van Harvard University is gebleken dat de hersenen van ouderen die het MIND-dieet volgen, er jonger uitzien dan die van mensen die ongezond leven. Bovendien wordt ook Alzheimer minder geconstateerd.

Bron: Perfect Body, Margriet

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving