5 simpele manieren om duurzamer te leven

Had je hier al over nagedacht?

5 simpele manieren om duurzamer te leven
Stars Insider

12/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Duurzaam

We kunnen het niet meer ontkennen, de plastic vervuiling is een wereldprobleem geworden. Als je even nagaat hoe erg we afhankelijk zijn geworden van het spul, dan is dat schrikbarend. Dagelijks maken we gigantisch veel gebruik van plastic: boodschappentassen, koffiecups of take-away koffietjes en ga zo maar door. 

Uit onderzoeken blijkt dat slecht 9% van het plastic dat gemaakt wordt, daadwerkelijk gerecycled wordt. Volgens onderzoek van National Geographic komt 79% van het plastic dat we gebruiken terecht op een vuilnisbelt en in de natuur. Het gevolg is dat we hierdoor het leven in de oceaan langzaam steeds meer zien verdwijnen.

Voel jij je verantwoordelijk en wil je wegwerpplastic zoveel mogelijk uit je dagelijkse routine verbannen? Dit zijn vijf simpele manieren om je steentje bij te dragen aan de natuur en waarschijnlijk kun je er zo nog tientallen verzinnen:

1. Zeg maar dag tegen theezakjes
Drink je de hele dag door groene thee omdat het zo gezond is? Heel goed, maar ga eens na hoeveel kleine verpakkingen je per dag openscheurt. Koop een thee-ei en vul hem met verse thee. Het is vaak nog lekkerder en gezonder ook!

2. Ga niet mee in de koffietrend
Al die luxe koffieapparaten waar je koffiecups voor moet gebruiken zijn misschien heel gemakkelijk en zien er luxueus uit, maar zijn niet bepaald milieu-vriendelijk. Koop een French press of Italiaanse koffiepot, oftewel een percolator. Het ziet er nog gezellig uit ook, neemt minder ruimte in beslag en is veel goedkoper.

3. Verander je douche-routine
Was je haar met een shampoo-bar. Dit gaat niet alleen langer mee, je verspilt geen plastic en het is vaak beter voor je haar dan de chemische shampoos. Nog beter, kies voor vegan zeep, die 100% natuurlijk is en geen palmolie bevat.

4. Investeer in een herbruikbare waterfles
Tegenwoordig zijn er veel soorten herbruikbare waterflessen op de markt. Veel beter natuurlijk dan dat je elke dag plastic flessen water weg drinkt.

5. Investeer in herbruikbaar bestek
Zorg dat je altijd herbruikbaar bestek bij je hebt. Je kunt handige setjes met vork, lepel en mes kopen die je langdurig kunt gebruiken. Ook stiekem best fijn om je eigen bestek te hebben.

Vaak grijpen we uit luiheid naar plastic omdat het overal beschikbaar is en gemakkelijk is. Als je er iets meer bij stilstaat kun je zo nog tientallen dingen aanpassen in je dagelijkse routine.

Bron: Metro.UK

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving