Voor jezelf kiezen, hoe doe je dat?

Het is misschien wel het moeilijkste dat er is

Voor jezelf kiezen, hoe doe je dat?
Stars Insider

13/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Zelfliefde

Er zijn veel mensen die eerst aan een ander denken en dan pas aan zichzelf. Toch is in het vliegtuig het advies om altijd eerst het mondkapje bij jezelf om te doen en daarna bij je kind. Waarom is dat in het dagelijkse leven dan zo moeilijk?

Om voor jezelf te kunnen kiezen moet je je bewust zijn van wat jij wilt. Voor sommigen is dat niet meer zo helder omdat grenzen nou eenmaal vervagen, zeker wanneer je afgaat op andermans behoefte. Bewust ergens voor kiezen doe je wanneer je iets echt diep van binnen wilt en niet omdat het door een ander opgelegd wordt. Uiteraard ook niet om een ander te pleasen of er iets van terug te verwachten. 

Herken je dit bij jezelf? Ga dan de uitdaging bij jezelf aan door vanaf nu alleen maar te doen wat jij echt wilt. Het kan helpen om een paar dagen na te gaan welke keuzes je hebt gemaakt omdat jij dat echt wilde en welke keuzes je maakte om aan verwachtingen van anderen te voldoen. Als je eenmaal bewust bent geworden van wat je wilt, neem je eigen behoefte dan ook serieus en leef ernaar.

Voor jezelf kiezen vergt kracht, maar als jij het niet doet...niemand anders zal het voor je doen.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving