Zo ga je om met frustratie

Maak er gebruik van!

Zo ga je om met frustratie
Stars Insider

14/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Frustratie

Je hebt je huis opgeruimd en komt niet veel later thuis om een totale chaos te ontdekken, je collega meld zich wederom ziek waardoor jij opgezadeld zit met een enorme berg werk of dat eten waar je je zo op verheugd had, brandt aan. Hiervan raak je gewoonweg gefrustreerd. Een gevoel dat we soms maar lastig van ons af kunnen schudden. Zit je in zo'n moment waarop je zelfs de ademhaling van je partner irritant vindt, onthoud dan het volgende:

Acceptatie
Geluk is vrij simpel: de realiteit minus de verwachtingen zorgen ervoor dat je gelukkig of ongelukkig bent. Wanneer je verwachtingen super hoog zijn, valt je teleurstelling eigenlijk niet te verwijten aan een ander. Jouw verwachtingen waren gewoon te hoog. Over sommige dingen heb je gewoonweg geen controle. Accepteer daarom je frustratie. 

Ombuigen
Dingen gaan niet zoals jij dat wil. Dit is en blijft de basis van frustratie. Je wil dat de situatie verandert. Juist met dit gegeven kun je komen tot creatieve oplossingen. Er worden in tijden van frustratie zelfs hormonen aangemaakt die de creativiteit ten goede komen. 

Spreken is zilver, zwijgen is goud
Maar als je dan gefrustreerd bent door een bepaald persoon, is dan het uitspreken of juist het zwijgen de oplossing? Uit onderzoek onder studenten kwam een antwoord: geen van beide lijkt het beste te zijn. Wat je wel kan doen is je frustratie observeren. Wat is de trigger dat je je hier nu precies zo druk over maakt? En daar ligt de oplossing. Is datgene nu werkelijk wel de moeite waard om je energie aan te verspillen? Ben je nu boos omdat je huisgenoot er een zooitje van maakt, of zit je werkelijke frustratie in het feit dat je nog steeds alles moet delen en je leven er dus niet zo uitziet als dat je voor ogen had? Ligt de verwachting aan jezelf of aan een ander?

Mocht iemand vreselijk geïrriteerd door je raken en het op je botvieren, bedenk dan dat het niets met jou te maken heeft, maar met iets wat deze persoon dwarszit. Net zoals jij soms in woede zult uitbarsten!

Bron: Bedrock

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving