Wanneer is de tijd rijp voor het stichten van een gezin?

Is er een goed moment?

Wanneer is de tijd rijp voor het stichten van een gezin?
Stars Insider

15/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Ouders

Eigenlijk is alles er klaar voor: je hebt de perfecte partner gevonden, een huis, een stabiele baan en ook heb je een leeftijd bereikt waarop voorplanting logisch lijkt. Toch blijf je twijfelen. Wil ik dit wel? Kan ik beter niet nog een jaar genieten van mijn vrijheid? Ben ik überhaupt wel geschikt als moeder? Maar is er eigenlijk wel een moment waarop je beseft dat de tijd rijp is om moeder te worden? 

Ten eerste, het nemen van de beslissing is al een zware en het moet jullie natuurlijk ook gegund zijn. Maar goed, bewust kiezen voor het werken aan een familie is al een stap. Daarbij heeft iedereen andere factoren die worden meegenomen in de afweging. Waar het ene stel al rond hun twintigste zeker weet klaar te zijn voor kinderen, gaat een ander stel rond hun dertigste nog zeker een paar jaar op reis voordat ze beginnen. Iedereen is daarin anders en toch als je vrienden hun gezinnetje stichten, kan er een drang ontstaan naar 'moeten wij ook niet, voordat we de boot missen?' 

Het is niet meer zo dat de carrière van de man, de van oudsher broodwinner, belangrijker is dan die van een vrouw. Ook vrouwen vinden dit belangrijk. Stem dus goed af of het het juiste moment is en hoe eventuele opvang onderling met de werkgevers kan worden afgestemd. 

Mochten jullie een baby krijgen, komt uiteraard het nodige op je af. Na vele slapeloze nachten komt zelfs de beste relatie nog onder druk te staan. Dan hebben we het nog niet eens over de praktische zaken. Hebben jullie dat allemaal geregeld? Een kind is immers een grote verantwoordelijkheid. In je omgeving zijn vaak ook stellen die al zijn uitgebreid, hoe vinden jullie dat ze het doen? Jij en je partner komen uit verschillende achtergronden, zijn jullie het eens over de basisprincipes van het opvoeden? Daarbij, een kindje kost geld. Kunnen jullie het leven dat jullie willen voor de aanstaande spruit ook bekostigen?

Allemaal praktische afwegingen die ongetwijfeld mee zullen spelen, maar of er ooit een goed moment is waarop je het echt zeker weet blijft nog maar de vraag. Het voordeel: gelukkig heb je negen maanden de tijd om alles in jezelf en in je relatie op orde te krijgen.

Bron: MiniMe.nl

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving