Heb je last van jaloezie of afgunst?

Er is wel degelijk een verschil

Heb je last van jaloezie of afgunst?
Stars Insider

15/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Jaloers

Jouw collega krijgt een promotie die jij eigenlijk niet terecht vindt, je kijkt naar een andere man en je partner wordt woedend, je buurman heeft een gloednieuwe auto op de oprit gezet naast jouw gammele bakkie, dit zijn signalen van jaloezie of afgunst. Waar de een enorm veel last heeft van jaloezie,  maakt het een ander niet zoveel uit.

Het verschil tussen jaloezie en afgunst zit hem in materiële zaken en immateriële zaken. Zo valt de promotie en de auto van de buurman onder afgunst, terwijl je flirt een duidelijk signaal is van jaloezie.

Het effect van afgunst mondt vaak uit in roddelen of publiekelijk kritiek uiten. Anderzijds kan het je juist motiveren om harder te gaan werken om soortelijke zaken te bereiken. Zelfs afgunst heeft dus wat dat betreft een positief effect. 

Een moeilijker fenomeen is jaloezie, aangezien dit vaak in de relatiesfeer afspeelt. Een milde vorm van jaloezie hoeft niet voor problemen te zorgen. Het verschil tussen mannen en vrouwen als het gaat om jaloezie is bijzonder. Bij mannen komt het namelijk voort uit het veiligstellen van hun genen. Ze zijn bang dat wanneer hun partner energie steekt in een ander, zij uiteindelijk opdraaien voor het grootbrengen van een kind van een ander. Terwijl dat voor vrouwen totaal anders werkt. Bij vrouwen heeft het te maken met de angst om alleen te komen te staan. Ten tijden van de jagers, betekende een alleenstaande vrouw immers een makkelijke prooi voor dieren of voor andere mannen.

Niet geheel verrassend blijkt ook dat vrouwen jaloerser zijn wanneer ze meer last hebben van hun hormonen. Wanneer vrouwen ovuleren zijn ze bijna twee keer zo jaloers dan in hun onvruchtbare periode. Mannen, wees gewaarschuwd voor deze 'verzachtende omstandigheden'.

Bron: Volkskrant

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving