Hoe slecht is wierook voor je gezondheid?

Misschien toch iets minder vaak een stokje aansteken...

Hoe slecht is wierook voor je gezondheid?
Stars Insider

16/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Wierook

Veel mensen vinden het lekker om thuis te komen in een huis dat naar wierook of Palo Santo (aangestoken heilig hout) ruikt. Het schijnt het huis te reinigen van negatieve energieën. Maar is het wel gezond?

Wanneer de geur van wierook of geurkaarsen je neus binnendringt, lijkt het misschien wel alsof je je in een retreat bevindt. Wierook is gemaakt van allerlei plantenmaterialen gemengd met oliën waardoor het een ontspannen werking heeft. Toch is het eigenlijk niet heel goed voor je gezondheid. Bij alles wat verbrand wordt komen er kankerverwekkende stoffen vrij.

Volgens  Otolaryngoloog Dr. Shapiro kan het aansteken van wierook extreme gevolgen hebben voor je gezondheid: 'Extreem zwaar gebruik van brandende wierook, vooral in afgesloten ruimtes, kan het risico op sommige luchtwegkanker verhogen - voornamelijk longkanker', zo vertelt ze aan Well + Good.

Wil je toch dat je huis lekker ruikt, dan kun je er dus beter voor kiezen om een geurkaars aan te steken of altijd ramen en deuren open te houden als je wierook, Palo Santo of witte salie brandt. Je moet het vooral gewoon niet te vaak doen, dan is er niet veel aan de hand.

Wil jij zo gezond mogelijk leven thuis? Zorg er dan voor dat je dit extra goed schoonmaakt.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving