Oplichter: 'millennials zijn kwetsbaarder dan senioren'

De jonge generatie wordt gemakkelijker opgelicht

Oplichter: 'millennials zijn kwetsbaarder dan senioren'
Stars Insider

18/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Oplichter

Als je denkt aan oplichterij, dan denk je wellicht aan senioren die niets begrijpen van technologie en er daarom gemakkelijk in worden geluisd. Het schijnt echter dat juist millennials een gemakkelijker doelwit zijn en ook vaker te grazen worden genomen door oplichters.

Catch me if you can

Ex-oplichter Frank Abagnale Jr., vertolkt door Leonardo DiCaprio in de Spielberg-film 'Catch Me If You Can', deed onderzoek en achterhaalde dat jongeren vaker worden opgelicht dan ouderen. Hij maakte hiervoor gebruik van Amerikaanse statistieken. Het is volgens de voormalige oplichter geen toeval dat jongeren vaker worden opgelicht, maar hij heeft er een simpele verklaring voor.

Social media

Volgens Frank heeft de kwetsbaarheid van millennials vooral te maken met hun gebruik van social media. Ze delen vrijwillig allerlei persoonlijke informatie en doen bijvoorbeeld ook mee aan online quizzen die worden gebruikt om informatie te vergaren. Bovendien zegt hij dat hij door je geboortedatum en geboorteplaats te weten al 98% van de benodigde informatie heeft om je identiteit te stelen. Deze informatie wordt door veel mensen op social media zoals Facebook gedeeld.

Frank heeft twee simpele maar belangrijke tips om niet bedrogen te worden. Als je bericht krijgt dat je urgent geld moet betalen, zit er vaak een addertje onder het gras. Daarnaast moet je oppassen wanneer diensten of mensen vragen om informatie die ze eigenlijk al horen te hebben.

Bron: HuffPost

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving