Zo verminder je zeeziekte

Tips voor een geslaagde reis

Zo verminder je zeeziekte
Stars Insider

18/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Zeeziekte

Varen over de oceaan klinkt als een spannend en zelfs romantisch avontuur, maar dit gevoel verdwijnt al snel als je constant het gevoel hebt dat je moet spugen. Zeeziekte kan je reis over het water flink verzieken, maar door het volgende te doen kun je de symptomen verminderen.

Juiste schip

Bij het kiezen van een schip, kun je vaak beter voor een nieuw model gaan met stabilisatoren. Dit zorgt ervoor dat het schip minder beweegt en dat je dus ook minder zeeziekte ervaart. Denk ook goed na bij het kiezen van je route en de datum, want het weer en de route hebben een impact op hoe stabiel je reis zal zijn.

Perfecte positie

Ook de plek op het schip waar je je bevindt kan een grote impact hebben op je ervaring. Hoe lager en centraler je je bevindt op het schip, hoe minder schokken je zal meemaken. Ook kunnen frisse lucht en natuurlijk licht ervoor zorgen dat je minder misselijk wordt.

Horizon

Door naar de horizon te kijken, begrijpen je hersenen beter hoe je beweegt. Het conflict tussen je ogen en oren wordt zo tegengegaan waardoor je minder snel zeeziek wordt. 

Uiteraard zijn er ook allerlei medicijnen en andere fysieke hulpmiddelen. Bespreek dit vooral met een medisch expert.

Bron: HuffPost

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving