Zo maak je van je eigen oven een pizzaoven

Zelf pizza maken is zo moeilijk niet, je kunt heel gemakkelijk je eigen pizzaoven maken thuis

Zo maak je van je eigen oven een pizzaoven
Stars Insider

20/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Pizzaoven

Pizza smaakt toch het lekkerst bij de Italiaan. Waarschijnlijk heb je ook een vast adres in de buurt waar je je favoriete pizza eet. Zelf pizza maken is toch een dingetje. De onderkant brandt aan of is juist niet krokant genoeg. Vaak wordt het ook een vochtige boel. Toch is het gemakkelijker dan je denkt om de perfecte pizza te maken zoals die bij je favoriete Italiaan proeft.

De pizzaoven bij de Italiaan wordt een stuk heter dan die bij jou thuis. Hierdoor is de korst knapperig en de kaas lekker bubbelig. Omdat de oven thuis meestal alleen van onderen warm wordt is de bodem vaak al zwart voordat de kaas lekker gesmolten is en de randjes bovenop knapperig zijn. Tenzij je een pizzasteen koopt. Deze leg je in de oven voordat je die laat voorverwarmen. Is de oven eenmaal heet genoeg dan leg je de pizza op de steen. De pizzasteen zal een continue warmte afgeven aan de pizza waardoor deze knapperig wordt.

Een pizzasteen absorbeert de warmte in de oven en zorgt ervoor dat je pizza op eenzelfde temperatuur gebakken wordt. Ook als je het deurtje even open doet. Let wel op dat je een korte  baktijd aanhoudt, de pizzasteen is behoorlijk heet (kan wel 600 graden Celsius worden) namelijk. Meestal is 5 a 8 minuten al genoeg.

Pizzastenen kun je in verschillende vormen kopen en met of zonder pootjes. Bedenk goed wat voor jou het handigst is. Je kunt ze al voor zo'n twintig euro online bestellen.


Bron: plezierindekeuken

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving