Waarom veel citroenen niet vegan zijn

Het lijkt heel logisch dat citroenen geschikt zijn voor vegans, maar schijn kan bedriegen. Er zit namelijk vaak een speciaal laagje om de citroen heen.

Waarom veel citroenen niet vegan zijn
Stars Insider

22/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Citroen

Als het leven je citroenen geeft, maak er dan limonade van, zo wordt vaak gezegd. Als je echter door het leven gaat als vegan, kun je dit advies beter negeren. Veel citroenen zijn namelijk ongeschikt als vegan voedsel.

Laagje was

Het is vanzelfsprekend dat een citroen een citrusvrucht is en dus uit zichzelf geen dierlijk product is. Wat is er dan mis mee? Er zit vaak een laagje was om de citroen heen. Dit beschermt de citroen niet alleen, maar geeft het ook een aantrekkelijke glans. Hoewel er ook laagjes was bestaan die diervriendelijk zijn, wordt er vaak gebruik gemaakt van een laagje was die dat niet is.

Schellak

Een van de veelgebruikte laagjes wordt schellak genoemd. Dit bestaat onder andere uit de afscheiding van bepaalde luizen. In een laagje schellak zitten vaak ook de luizen zelf en insectenbloed. Smakelijk klinkt het niet, maar het is een veelgebruikt product dat ook in cosmetica, verf en medicijnen kan zitten. Veel vegans zullen er daarom voor kiezen om geen schijfjes citroen in hun maaltijden of drankjes te doen. Of ze kiezen gewoon voor een biologische citroen.

Bron: Metro

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving