Deze Ted Talk tips helpen je wél een nieuwe taal te leren

Naarmate we ouder worden is het leren van een taal niet meer zo gemakkelijk. Toch is het ook voor jou mogelijk.

Deze Ted Talk tips helpen je wél een nieuwe taal te leren
Stars Insider

24/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Taal leren

Probeer je jezelf er al een tijdje toe te zetten om een nieuwe taal te leren, maar komt er niks van? Het vergt ook wel wat discipline en doorzettingsvermogen want zo snel werkt ons geheugen niet meer. Althans niet zo snel als toen we als kind leerden praten. Wellicht ben je al een taalcursus gestart, heel goed! Maar wil het niet opschieten dan zijn er nog meer manieren om sneller een nieuwe taal te leren. 

Lýdia Machová, weet er alles van. Ze spreekt wel 8 talen vloeiend maar zegt dat je hier geen talenknobbel voor hoeft te hebben. Ze deed een TED Talk waarin ze  ‘De geheimen om een nieuwe taal te leren’ heeft gedeeld. Ze onderzocht polyglotten, zoals zij (iemand die meerdere talen vloeiend spreekt) en haalde hieruit deze 4 tips om een taal te leren:

1. Spreek de taal, begin met praten
Je kunt natuurlijk alleen maar woordjes uit je hoofd leren, maar het snelst leer je door gesprekken te voeren. Dit vinden we eng, daarom wachten we hier (te lang) mee. Als jij je fouten durft te maken, leer je sneller. Op internet kun je mensen vinden met wie je kunt oefenen of je gaat gewoon elke dag een gesprek met jezelf aan. Hoe was je dag? Wat ga je eten vanavond?

2. Lees of kijk tv in de nieuwe taal
Je kunt het leuker voor jezelf maken door bijvoorbeeld je lievelingskinderboek in een andere taal te lezen of je lievelingsserie. Netflix is ideaal om een nieuwe taal te leren. Wat dacht je van 'Sex and the City' in het Spaans?

3. Kies ene methode zie bij je past
Met apps als 'Anki', 'Memrise' en 'Duolingo' leer je woorden goed onthouden omdat ze elke keer weer terugkomen.
Zo zijn er veel taal apps en online programma's die je kunt volgen. Zoek het web af en vindt wat bij je past. Als je liever echt les krijgt, kun je natuurlijk ook een cursus volgen.

4. Je moet er dagelijks tijd aan besteden
Maak het leren van de taal onderdeel van je dagelijks leven. Spendeer bijvoorbeeld elke lunchpauze minstens 15 minuten aan de taal. Voer een gesprekje met iemand, kijk een YouTube video in die taal of lees een verhaaltje.

Bron: Ted.com

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving