Dit 'lieve' gedrag van je partner is manipulatief

Heb jij weleens het gevoel dat je wordt gemanipuleerd door je partner? Waarschijnlijk worden de volgende tactieken weleens gebruikt.

Dit 'lieve' gedrag van je partner is manipulatief
Stars Insider

26/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Manipulatie

Sommige relaties zijn gebaseerd op eerlijke communicatie zonder poespas, maar er wordt in veel relaties ook best veel gemanipuleerd. Doet jouw partner het ook? Let eens op het volgende gedrag.

Humor

Vind je humor een aantrekkelijke eigenschap en heb je een partner gevonden die ontzettend grappig is? Pas dan op, want humor werkt perfect als afleidingsmanoeuvre. Elke keer dat jij iets wil weten, kan je partner de vraag ontwijken met een hilarische opmerking en voor je het weet ben je alweer vergeten wat je eigenlijk wilde vragen.

Koosnaampjes

Wanneer je partner iets verkeerd doet en jij kwaad bent, wordt hij of zij ineens extra lief. Er worden koosnaampjes gebruikt om je hart te doen smelten en wellicht praat je partner in een extra schattige, onschuldige stem.

Beloftes

De fouten die je partner nu maakt, probeert hij of zij goed te maken door grootse beloften over de toekomst te maken. Helaas is het mogelijk dat je partner die beloftes nooit zal waarmaken, dus zorg ervoor dat je partner niet alleen goede praatjes over de toekomst heeft maar zich ook nu al goed gedraagt.

Overigens hoeft niet alle manipulatie zo erg te zijn. Wellicht gebruikt je partner wel manipulatieve tactieken om je te motiveren. Ook kan je partner eerlijk zijn over zijn of haar tactieken. Soms werken de tactieken dan alsnog, maar tenminste is er geen sprake van misleiding omdat het al is toegegeven.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving