Krijg je niet genoeg steun van je partner?

Je hoort elkaar toch door dik en dun te steunen? In de praktijk gaat het weleens anders. Wat kun je dan doen?

Krijg je niet genoeg steun van je partner?
Stars Insider

07/10/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Niet genoeg steun

Als je een relatie hebt, lijkt het vanzelfsprekend dat jij en je partner elkaar steunen. Daarom kan het erg lastig zijn als jij bezig bent met een project of een idee terwijl je partner er niet van overtuigd is of je zelfs demotiveert. Hoe los je dat op?

Meerdere soorten steun

Ten eerste is het belangrijk dat je goed luistert naar wat je partner zegt. Er is een groot verschil tussen een idee afkraken en kritische feedback geven. Als je partner behulpzame kritiek geeft, kan dit juist een manier zijn om je te helpen en ervoor te zorgen dat je zal slagen. Wellicht verwoordt je partner de kritiek niet zo goed waardoor het kwetsend overkomt, maar dit kunnen jullie oplossen door erover te praten.

Uitzonderingen

In alle relaties zijn er onenigheden en dit hoeft geen probleem te zijn. Misschien is het te veel gevraagd om te verwachten dat je partner al jouw acties zal steunen. Je partner heeft een eigen persoonlijkheid en identiteit en jullie zullen het weleens vaker ergens oneens over zijn. Zolang je partner je over het algemeen wel steunt en respecteert, hoef je je geen zorgen te maken over die keren dat jullie het niet eens werden.

Sabotage

In sommige relaties is er sprake van sabotage. Je partner wil dan niet dat je slaagt uit angst dat je door je succes onafhankelijker wordt of minder tijd voor hem of haar over zal houden. Je kunt je partner de kans geven om dit gedrag te veranderen, maar als dit niet lukt zit er soms helaas niets anders op dan je eigen weg te gaan.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving