Waarom einzelgängers intelligenter zijn

De wetenschap laat zien dat er een verband bestaat tussen de hoogte van het IQ en de behoefte aan sociale contacten.

Waarom einzelgängers intelligenter zijn
Stars Insider

09/10/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Einzelgängers

Zijn jouw beste vrienden op één hand te tellen? En vind je het ook wel best dat het soms weken duurt voordat een simpele koffie-date daadwerkelijk plaatsvindt? Gefeliciteerd, het betekent dat je vrij intelligent bent.

Wetenschappers van onder andere London School of Economics hebben een enquête verspreid aan meer dan 15.000 mensen tussen de 18 en 28 jaar oud. 

Uit dit onderzoek kwam naar voren dat mensen met een hoog IQ minder behoefte hebben aan sociale contacten. De resultaten laten zien dat mensen die in een dichtbevolkt gebied wonen minder tevreden zijn over hun leven. Wel neemt hun geluk toe naarmate ze sociaal contact hebben met vrienden. Bij mensen met een hoog IQ was dit juist andersom. Ze kunnen prima in een dichtbevolkt gebied wonen en hebben niet zoveel de behoefte om regelmatig sociaal contact te hebben met vrienden. Sterker nog, mensen met een hoog IQ zijn meer ontevreden over hun leven als ze veel meer sociaal contact hebben met hun goede vrienden.

Volgens de onderzoekers heeft dit te maken met dat intelligente mensen zich makkelijker aanpassen aan de moderne en dus dichtbevolkte wereld en het contact met vrienden niet meer zo hard nodig hebben.

Bron: Wetenschap in Beeld

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving