Hieraan herken je dat je smetvrees hebt

Veel Nederlanders hebben last van smetvrees en met name vrouwen. Vermoed jij dat je ook een beetje smetvrees hebt?

Hieraan herken je dat je smetvrees hebt
Stars Insider

10/10/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Smetvress

Smetvrees is misschien wel de meest voorkomende dwangstoornis onder vrouwen. Je krijgt het benauwd van het openbaar vervoer, ook ga je liever niet naar een openbaar toilet, laat staan dat je op een wc-bril gaat zitten. Schoonmaken daarentegen is één van je favoriete bezigheden. Herken je jezelf hierin? Misschien heb jij dan ook wel een beetje smetvrees.

Voeding klaargemaakt door iemand anders
Als iemand anders een broodje voor je smeert krijg je het moeilijk. Wanneer iemand je een koekje aanbiedt wil je die liever zelf uit het pakje vissen dan dat het koekje uit iemand anders hand wordt aangereikt. Gebeurt dit toch dan bedank je liever.

Wildplassen versus Dixi toilet
Op een festival ga jij echt niet in de rij voor een Dixie staan. Je zoekt een plekje ergens beschut tussen de bosjes en doet daar je behoefte.

Openbaar vervoer is een ramp
Op die vieze stoelen kun je nog wel zitten, alleen liever raak je ze niet met je blote lijf aan. De palen ontwijk je zoveel mogelijk. Je valt liever om dan dat je die vieze paal grijpt waar iemand die net nog nieste zijn handen vol met bacteriën om geklemd heeft gehad.

Je bent een poetskoning(in)
Je voelt je pas echt ontspannen als je het hele huis hebt schoon geboend. Jouw huis wordt welke week grondig schoongemaakt. Voor jou is schoonmaken zelfs ontspannend, lekker je handschoentjes aan, sopje, borstel in je hand, muziek op en gaan.

Je maakt héél vaak je handen schoon
De deur ga jij niet uit zonder desinfecterende gel. Nadat je de bus uitstapt, als je vies geld hebt aangenomen, een deurklink hebt vastgehouden of iemand de hand hebt geschud, ga jij meteen je handen wassen.

Na het koken ruim je meteen op
Bij jou is de keuken eigenlijk altijd netjes. Er zullen nooit aangekoekte pannen op het fornuis blijven staan, laat staan borden met etensresten. Tijdens het koken ruim je al op en na het koken staat alles al in de vaat. Zodra je bordje leeg is ruim je alles op en zorg je dat de keuken weer blinkt. Dan pas kun je rustig op de bank neerploffen.

Herken jij je in deze situaties? Dan heb je wel een vorm van smetvrees. Zolang het je leven en dat van de mensen om je heen niet negatief beïnvloed is het geen drama. Sterker nog, wie wil er nou niet in een opgeruimd en schoon huis thuiskomen? Wordt het echt dwangmatig en zou je willen dat je wat vrijer in het leven staat? Je kunt altijd op zoek gaan naar hulp bij je huisarts.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving