Zijn millennials de meest eenzame generatie?

De mensheid is zich door de jaren heen steeds eenzamer gaan voelen. We hebben minder goede vrienden, maar zijn wel bijna allemaal op social media te vinden.

Zijn millennials de meest eenzame generatie?
Stars Insider

11/10/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Millennials

Eenzaamheid is een thema dat in elke generatie voorkomt, maar uit onderzoek blijkt dat de generatie die vooral online heel sociaal is, de millennials, de meest eenzame generatie is.

Mensen die tussen 1980 en 2000 zijn geboren vallen onder de generatie millennials ook wel generatie Y genoemd. YouGov deed onderzoek naar deze generatie waaruit is gebleken dat 30% zijn eenzaam voelt.

De generaties voor de millennials voelden zich minder eenzaam. Van de mensen uit generatie X (1965-1979) voelt 20% zich eenzaam en de babyboomers (1946-1964) 15%. Het gevoel van eenzaamheid onder de mens neemt dus met de jaren toe.

Het onderzoek laat nog meer schrikbarende resultaten zien. Zo blijkt 27% helemaal geen goede vrienden te hebben. Van de babyboomers geeft 16% aan geen goede vrienden te hebben.

Het onderzoek heeft zich niet verdiept in de reden waarom millennials zich zo eenzaam voelen. Andere onderzoeken hebben wel aangetoond dat er een verband bestaat tussen eenzaamheid en social media.

Bijna elke millennial heeft een account op social media. Melissa Hunt van de University of Pennsylvania deed onderzoek naar social media in relatie tot eenzaamheid. Ze deed bij 143 social media gebruikers een test. De deelnemers werd gevraagd hoe ze zich voelden wanneer ze regelmatig social media checken.Vervolgens werd de groep in tweeën opgedeeld. De ene groep mocht per dag 10 minuten per platform op social media, de andere groep mocht onbeperkt social media blijven gebruiken. Dit gedurende een periode van drie weken, daarna werd opnieuw gevraagd hoe ze zich voelden. De groep die moest minderen met social media gaf aan zich minder eenzaam en depressief te voelen dan de groep die wel nog regelmatig aan social media was blootgesteld.

Heel vreemd is het natuurlijk niet dat je je beter voelt wanneer je niet de hele tijd bezig bent met hoe fantastisch het leven van al die mensen die je volgt is. De tijd die je daarmee vrijmaakt kun je besteden aan dingen die jou wel gelukkig maken. Heb je het gevoel dat jouw mate van geluk ook beïnvloed wordt door social media? Ga de test zelf aan!

Bron: YouGov

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving