Zo kun je geld besparen met groener leven

Groener leven is niet voor iedereen even gemakkelijk, totdat je beseft hoeveel je ermee kunt besparen.

Zo kun je geld besparen met groener leven
Stars Insider

18/10/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Duurzaam

Vaak wordt gedacht dat groener leven duurder is. Maar dat hoeft helemaal niet. Je kunt juist geld besparen als je groener leeft. Kijk maar:

1. Ga voor grootverpakkingen
Als je dan voor verpakkingen kiest, doe het dan goed. Koop producten die je vaak gebruikt, zoals bijvoorbeeld wasmiddel of yoghurt, groot in. Beter één groot pak, dan vier kleine. In verhouding is het vaak goedkoper.

2. Koop tweedehands kleding
Tweedehands kleding is goedkoper dan nieuwe kleding. Het is beter voor het milieu omdat je de kleding hergebruikt en er daarvoor in de plaats geen nieuwe kleding geproduceerd hoeft te worden.

3. Leen boeken bij de bibliotheek
Ben je een boekenwurm? Waarom nieuwe kopen als je ze ook kunt lezen of lenen in de bieb? Jij houdt meer geld over en er hoeven minder bomen gekapt te worden.

4. Eet minder vlees
Vleesproductie heeft een grote impact op het milieu en het klimaat. Het is duurder dan de meeste groente, dus maak wat vaker een vegetarisch gerecht. 

5. Gebruik minder verzorgingsproducten
Je kunt wel fijn drie soorten shampoo, een crèmespoeling, een masker, een scrub en nog twee soorten douchegel in je badkamer hebben staan. Maar heb je dat echt allemaal nodig? Je kunt ook gewoon één goede shampoo in zeepvorm uitkiezen en een zeepje waarmee je je lichaam wast. Hetzelfde geldt voor stylingsproducten voor je haar. Hoe minder je gebruikt, hoe gezonder je haar eruitziet. Kies voor natuurlijke producten zoals bijvoorbeeld kokosolie. Het scheelt een hoop geld, plastic en tijd.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving