Zie je altijd donkere regenwolken? Kijk er dan eens anders naar

Positiviteit is een keuze, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Is jouw glas liever half leef of half vol?

Zie je altijd donkere regenwolken? Kijk er dan eens anders naar
Stars Insider

05/11/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Regen

Nu de dagen donker zijn en de regendruppels op het raam kletteren willen we weleens van het negatieve uitgaan. Zonde want het maakt het leven er niet leuker op. Denk jij vaak 'dat heb ik weer'? Dan wordt het tijd om wat positiever in het leven te staan en deze tips kunnen daarbij helpen.

1. Geef gebeurtenissen geen label
Dat het regent betekent eigenlijk helemaal niks. Het is niet goed of slecht. Of jij juist blij of sip wordt van regen zegt meer over jezelf dan over de regen. Zo geldt het voor alles wat er in het leven gebeurd. Wanneer je inziet dat jij betekenis geeft aan alles wat gebeurt dan leer je dus ook dat jij bepaalt wat die betekenis is. Dus zie je een donkere regenwolk aankomen denk dan eens 'gezellig laten we vandaag met een kop warme soep op de bank een leuke film kijken'.

2. Zie altijd de twee kanten in van elke gebeurtenis
Het is misschien heel vervelend dat je nu door de regen naar de sportschool moet, maar door die regen zijn de bomen straks wel weer mooi groen en is de aarde ook vruchtbaar. Zou wat zijn toch als het nooit meer zou regenen? Sterker nog, zou je er dan nog wel zijn?

3. Alles is subjectief
Pessimisten zijn vaak mensen die denken dat ze juist realistisch zijn. Toch kun je ook als optimistisch bent ingesteld een realistische kijk op de wereld hebben. Oftewel, realiteit is relatief, iedereen ervaart het leven en de wereld op zijn manier.

4. Ga van het positieve uit
Elke gebeurtenis heeft verschillende kanten, probeer deze allemaal in te zien. Kies dan voor de kant waar jij het beste gevoel bij hebt. Als je aan de kant wordt gezet door je nieuwe vlam dan kun je hem natuurlijk tot het bot vervloeken, maar er zijn talloze redenen te noemen waarom hij jou aan de kant heeft gezet. Misschien heeft hij wel bindingsangst of heeft hij iemand anders ontmoet waar hij gevoelens voor heeft gekregen. Of misschien heeft hij wel toekomstplannen waar een relatie niet in passen en wil hij jou niet kwetsen.

Een ding is zeker, als je een positieve instelling aanneemt maak je het leven een stuk leuker. Dan is de keuze snel gemaakt toch?

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving