Als je je slaapkamer deze kleur verft slaap je beter

Kleur heeft invloed op hoe we ons voelen, deze kleur in je slaapkamer bevordert een goede nachtrust.

Als je je slaapkamer deze kleur verft slaap je beter
Stars Insider

21/11/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Verf

Als je rusteloze nachten ervaart, dan kan dat behoorlijk impact hebben op je dagelijkse leven. Je probeert van alles om je nachtrust te verbeteren. Van het drinken van slaapthee tot meditatie oefeningen voor het slapen gaan. Aan één ding had je wellicht nog niet gedacht: de muren van je slaapkamer verven.

Kleur heeft invloed op hoe je je voelt. Zo kan het bijdragen aan je geluksgevoel als je de kleur groen veel in je opneemt. Andere kleuren kunnen juist het tegenovergestelde effect hebben. Daarom is het niet zo gek eens goed na te denken over de kleur van je slaapkamer. Waarschijnlijk heb je nu al een kleur in gedachte waarvan je kalm denkt te worden. Deze kleur is donkerblauw. Niet zo verrassend natuurlijk als je je bedenkt dat de zee en ook de lucht blauw is en beide vaak een rustgevend effect hebben op ons brein en lichaam.

Er is ook onderzoek naar gedaan door Travellodge en daaruit werd de conclusie getrokken dat de gasten die in een blauwe kamer verbleven, beter sliepen. Ook bleek dat 60% van de gasten die in de blauwe kamer sliepen met een gelukkiger gevoel wakker werden. Dus wat let je? Naar de verfwinkel!

Bron: Tuck.com

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving