Hobby's om mindful van te worden

Hiermee kun je echt even je hoofd leegmaken!

Hobby's om mindful van te worden
Stars Insider

27/11/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Breien

Iedereen kan wel een hobby gebruiken. De één gaat voor een intensieve sport, terwijl de ander zich liever meldt bij de lokale knutselclub. Toch heeft lang niet iedereen een hobby en dat is natuurlijk ook prima maar mocht je toch iets willen doen waarbij je echt je hoofd leeg wil maken, zijn er mogelijkheden. De voorgestelde hobby's hebben allemaal een overeenkomst: je hebt je handen ervoor nodig. Wanneer je je handen nodig hebt, kun je ook niet op je telefoon zitten of anders bezig zijn. Daarnaast heb je je volledige concentratie nodig.

Breien
De dagen worden toch korter en kouder, dus in plaats van je geld uitgeven aan dure truien en sjaals kun je ze natuurlijk ook zelf maken. Met breien maak je voortdurend dezelfde beweging dat zorgt voor iets rustgevends, maar vergis je niet, het vergt ook concentratievermogen. Laat geen steken vallen! Er zijn veel starterspakketten verkrijgbaar. Je kunt je dus helemaal uitleven. 

Pottenbakken
Heb je toch nieuw servies nodig? Waarom zou je het dan niet zelf gaan maken! Makkelijk is het zeker niet, ook vergt het tijd. Het moet immers de oven in. Het resultaat zal niet in een keer perfect zijn. In dit geval is oefening baart kunst van kracht.

Naaien
Er wordt veel gesproken over duurzame kleding. Je eigen kleding maken is natuurlijk het summum. Je kan het in een clubje doen zodat je door elkaars werk geïnspireerd wordt. Hiervoor geldt ook dat het resultaat waarschijnlijk niet binnen no-time perfect zal zijn. 

Schilderen
Je kunt helemaal je creatieve ei kwijt in schilderen. Wat je maakt, doet er eigenlijk niet zoveel toe als je je maar volledig overgeeft. Wellicht heb je talent en ligt er een hele nieuw carrière voor je in het verschiet! 

Bron: NSMBL

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving