Slechte dag? Zo ga je ermee om

Dagen waarop we ons slecht voelen is het juist belangrijk om stil te staan bij de dingen in het leven waar we dankbaar voor zijn.

Slechte dag? Zo ga je ermee om
Stars Insider

27/11/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Slechte dag

We hebben allemaal weleens zo'n dag dat je alles door een donkere bril ziet.  Je voelt je ellendig en alles komt zwaarder binnen dan normaal gesproken. Tegenslagen kun je even niet hebben en spiegels vermijd je ook liever vandaag. Maak het jezelf vooral op zo'n dag niet te moeilijk. Vecht niet langer maar accepteer je dip, je kunt je immers niet elke dag topfit voelen.

Gun jezelf vandaag wat tijd voor reflectie. Pak een boekje en schrijf op wat je voelt en bedenk je waarom je je zo voelt. Is er iets gebeurd? Ruzie met je partner of baas? Herken je een patroon? Schrijf je emoties op, wat voel je en waarom voel je dit.

Zorg dat je vandaag in de natuur bent. Diverse studies hebben uitgewezen dat mensen die zich geregeld in de natuur bevinden gelukkiger zijn. Ga daarom eerst een wandeling in het bos of over het strand maken voor je op de bank gaat liggen Netflixen. Probeer tijdens zo'n wandeling vooral de kleur groen in je op te nemen. Groen heeft een positieve werking op ons brein.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen je vandaag klem te denken aan dingen waar je je rottig door voelt, maar daar ga je je niet beter door voelen. Probeer eens te focussen op alles wat wel goed gaat en waar je dankbaar voor bent. Het zal je helpen relativeren. Wie niet dankbaar is, kan moeilijk verlossing vinden in het lijden. Niet voor niets wordt dankbaarheid gezien als de sleutel tot geluk. Heb je er even geen zin in? Oefen er toch maar mee en ondervind het effect.

Bron: Woman's Health

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving