Verwijder deze apps na een break-up

Een break-up in het digitale tijdperk is heel anders dan voorheen. Je doet er daarom goed aan om deze apps te verwijderen.

Verwijder deze apps na een break-up
Stars Insider

27/11/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Break-up

Nadat je je kwetsbaar hebt opgesteld in een relatie is het vaak pijnlijker dan verwacht wanneer jullie uit elkaar gaan. Afhankelijk van jullie band en de manier waarop het eindigde kan het dagen, weken of zelfs maanden duren om er helemaal overheen te komen. Meestal is de beginfase het lastigst omdat je kan blijven hangen in je gevoelens voor je ex en wellicht kun je niet accepteren dat het écht voorbij is. Met de technologie van vandaag de dag is het bovendien nog moeilijker om uit deze fase te stappen, want we hebben zowel fysiek als digitaal contact met onze partners. Vandaar dat je de volgende apps beter kan verwijderen totdat je er weer tegenaan kan.

Instagram

Instagram is de perfecte tool om te zien hoe het met je ex gaat, zo lijkt het. Misschien hoop je dat je ex er verschrikkelijk uitziet, maar zelfs als dat zo is zul je je niet beter voelen. Verder is het extra pijnlijk om te zien dat je ex hartstikke gelukkig is, al helemaal als er een aantal potentiële rebounds op de foto staan. Je kunt wel liegen tegen jezelf door te doen alsof je niet naar het profiel van je ex zal kijken, maar vaak is de verleiding te groot. Vandaar dat je de app beter even kunt verwijderen. Bovendien doet het je waarschijnlijk vooral nu geen goed om te zien hoe iedereen behalve jij het perfecte leven lijkt te hebben. Het gros van de foto's zijn toch geen reflectie van hoe mensen echt leven.

Whatsapp

De kans is groot dat jullie vele liefdevolle berichtjes met elkaar hebben uitgewisseld via Whatsapp of een soortgelijke applicatie. Als je terugverlangt naar toen, kun je besluiten om oude berichtjes terug te lezen. Het is vaak bitterzoet, want je wordt aan alle goede dingen herinnert, maar daarom is het ook extra pijnlijk dat het voorbij is. Ook kun je blijven vasthouden aan de hoop dat je ex weer contact met je op zal nemen. Bij ieder berichtje dat je ontvangt, staat je hart eventjes stil, ook al is het steeds iemand anders. Het is overigens ook maar beter als je ex niets verstuurd, want anders wordt het nog gecompliceerder om verder te gaan met je leven. Verwijderen dus!

Tinder

Als je niet over je ex heen kunt komen, dan lijkt het wellicht verstandig om op zoek te gaan naar nieuwe liefde. Doe dit echter niet als je er nog niet klaar voor bent. Als je bijvoorbeeld elk profiel actief met je ex vergelijkt, dan klopt er iets niet. Ook is er de potentie dat je je ex tegenkomt op Tinder, wat kan voelen als een klap in je gezicht. Waarschijnlijk maak je veel betere keuzes omtrent daten na even een pauze te nemen, dus je kunt de app gerust verwijderen.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving