Wat te doen als je hond per ongeluk wiet eet ?

Met de toenemende legalisering van wiet, zien ook steeds mee dieren hulplijnen in Amerika het aantal incidenten met wiet stijgen.

Wat te doen als je hond per ongeluk wiet eet ?
Stars Insider

27/11/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Wiet

Door de jaren heen zijn er in Amerika steeds meer staten waar wiet gelegaliseerd is. Het komt hierdoor ook steeds vaker voor dat een hond per ongeluk in aanraking komt met de softdrugs. De Pet Poison Helpline heeft een stijging van 448% gemeten van meldingen over huisdieren die vergiftigd zijn met wiet. Wat doe je eigenlijk als dit jouw huisdier overkomt? Dit is het meest gegeven advies door dierenartsen:

1. Herken de signalen
Als je het ziet gebeuren, ben je er snel bij, maar het kan ook buiten jouw zicht gebeuren dat je hond aan een stukje wiet snuffelt en dit opeet. Volgens Gary Weitzman, president en CEO van de San Diego Humane Society, variëren de signalen afhankelijk van hoeveel het dier binnen heeft gekregen. De meest voorkomende signalen zijn: balans kwijtraken, gevoeligheid voor beweging en geluid, oriëntatieverlies, hyperactiviteit, ongecontroleerd urineverlies, kwijlen, ongewoon geblaf, spier rillingen, bewusteloosheid of zelfs coma.

2. Reageer snel
Wiet kan giftig zijn voor dieren, maar wiet in een chocolaatje of snoepje kan zelfs dodelijk zijn. Sommigen mensen denken dat wiet hetzelfde effect zal hebben op dieren als mensen, maar dat is niet zo. Het is erg gevaarlijk voor huisdieren. Er zijn dieren overleden door een hoge inname van THC, de stimulerende stof in wiet waar je high van wordt.

3. Stimuleer braken
Probeer binnen 15 minuten na inname je hond aan het braken te krijgen. Waterstofperoxide kan volgens Gary Weitzman hierbij helpen. 'Geef een theelepel met 3% waterstofperoxide per 4,5 kg hond. Je hond zou binnen 15 minuten moeten braken' zegt hij.

4. Ga naar de dierenarts
Lukt het je niet om je hond te laten braken, dan kun je naar de dierenarts. Daar hebben ze middelen om de hond te laten braken. Gary adviseert überhaupt naar de dierenarts te gaan als dit is voorgevallen.

5. Voorkomen is beter dan genezen
Het allerbelangrijkste is dat je natuurlijk altijd voorkomt dat je hond in aanraking komt met wiet of iets waar wiet in zit. Bewaar je wiet dus net als je medicijnen op een veilige plek waar geen hond of kind bij kan.

Bron: The Huffington Post
REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving