Zo herken je een volwassen relatie

Hoe 'volwassen' is jullie relatie? Het gaat niet om jullie leeftijd, maar om deze gedragskenmerken.

Zo herken je een volwassen relatie
Stars Insider

21/02/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Volwassen relatie

Als je geen zin hebt in drama en spelletjes, dan verlang je wellicht naar iets dat ook weleens een 'volwassen relatie' wordt genoemd. Een volwassen relatie heeft vrij weinig te maken met leeftijd, want zelfs oudere mensen kunnen qua relaties nog kinderachtig zijn. Je herkent een volwassen relatie aan de volgende kenmerken:

  • Seks is geen taboe: je durft te praten over wat je wel en niet bevalt. Tijd is kostbaar, dus waarom zou je je tijd verspillen aan slechte seks?
  • Beste vrienden: er zijn verrassend veel mensen die hun partner slechter kennen dan hun beste vrienden. Een hechte vriendschap in een relatie is vaak een teken van respect en vertrouwen.
  • Spelletjes zijn overbodig: hoewel je nog steeds je best voor elkaar doet, doe je dit niet door je anders voor te doen dan je bent. Je zegt wat je meent en je meent wat je zegt tegen je partner. Je partner hoeft zich nooit af te vragen wat je bedoelingen zijn en vice versa.
  • Geen ongezonde jaloezie: je mag best een tikkeltje jaloers zijn als je partner veel tijd met een ander doorbrengt, maar het zal niet tot ruzies en afschuw leiden. Jullie vertrouwen elkaar en zijn niet bezitterig.
  • Verantwoordelijkheid: als je een fout maakt, neem je er verantwoordelijkheid voor in plaats van dat je de schuld geeft aan je partner, een ander of aan alcohol. Bovendien los je de situatie op voor zover dat mogelijk is.

Een volwassenen relatie betekent overigens niet dat jullie geen lol meer met elkaar kunnen hebben. Juist volwassenen mensen weten vaak hoe belangrijk het is om in contact te blijven met hun innerlijke kind. Ga dus gerust op avontuur met je partner en blijf nieuwe dingen met elkaar ontdekken!

Bron: Bolde

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving