Is het oké om te liegen tegen kinderen?

Hoewel het op korte termijn goed uitkomt om te liegen, kan het op lange termijn slecht zijn voor je kind.

Is het oké om te liegen tegen kinderen?
Stars Insider

09/04/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Liegen

Een viertal universiteiten uit Canada, Amerika, China en Singapore hebben onlangs een onderzoek uitgebracht waaruit blijkt dat je beter niet kunt liegen tegen kinderen. Doe je dit wel, dan kunnen er consequenties zijn in toekomst.

Psychologische problemen

Volgens het onderzoek dat keek naar bijna vierhonderd jonge volwassenen uit Singapore, kunnen liegende ouders ervoor zorgen dat hun kinderen meer psychologische problemen zullen hebben. Daarnaast wordt het slechte gedrag van de ouders overgenomen, want onderzochte mensen die zeiden dat hun ouders vroeger vaak logen, liegen ook vaker tegen hun ouders dan anderen.

Imperfect onderzoek

Het onderzoek is geen definitief bewijs, want het is lastig om met zekerheid te onderzoeken hoe vaak mensen liegen. Je kunt niet uitsluiten dat de proefpersonen allemaal even eerlijk zijn over hoe vaak ze liegen en ook zijn ze wellicht niet eerlijk over hun ouders. Daarnaast is niet zeker of het echt de leugens zijn die een slechte impact hebben, of dat de liegende ouders vaak ander schadelijk gedrag vertonen. Toch is het niet zo gek om te denken dat leugens slecht zijn voor kinderen. Ten eerste kunnen ze een vertekend beeld krijgen van hoe de wereld in elkaar zit. Daarnaast lijkt het logisch dat ze jou later minder gaan geloven en wellicht krijgen ze wel vertrouwensproblemen in het algemeen.

Bron: Psychology Today

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving