Verslaafd aan chocolade? Het kan hierdoor komen

Chocolade is een favoriete lekkernij, maar wanneer je merkt dat je er altijd extreem veel trek in hebt kan er iets aan de hand zijn.

Verslaafd aan chocolade? Het kan hierdoor komen
Stars Insider

29/04/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Chocolade

Op de één of andere manier krijg je altijd trek in chocolade op een bepaald tijdstip van de dag. Meestal tussen drie en vijf uur of juist in de avond na het eten. Je snakt er zo erg naar dat je er alles aan doet om dat stukje chocolade te eten. Ook als dat betekent dat je naar de buurtsuper moet in je kloffie.

Extreme trek in chocolade kan ook een signaal zijn dat er iets met je lichaam aan de hand is.

1. Je hebt stress
Soms heb je een slechte dag of zelfs week. Het voelt alsof er een donderwolk boven je hangt en je wilt niets liever dan lekker in een warm bad liggen met je favoriete tijdschrift en een lekker stuk chocolade. Wanneer je stress hebt vraagt je lichaam om dingen waar je je beter door gaat voelen. In chocolade zit een stofje dat ons gelukshormoon stimuleert. Wanneer je dit erkent, ga dan even na of je echt beter wordt van dat stukje chocolade of dat je de dopamine ook ergens anders uit kunt halen. Een rondje hardlopen bijvoorbeeld of seks?

2. Magnesiumtekort
Het kan geen kwaad elk jaar een bloedtest te doen waarop je eventuele tekorten en overschotten kunt meten. Veel mensen hebben een magnesiumtekort zonder dit te weten. In chocolade zit dat beetje magnesium waar jouw lichaam misschien wel om schreeuwt. Magnesium zit ook in avocado, vlees, bonen en melk. Of je kunt supplementen slikken.

3. Lage bloedsuikerspiegel
Heb je lange tijd niets gegeten? Dan is je bloedsuikerspiegel gedaald en vraagt je lichaam om een snelle boost. Helaas werkt suiker maar van korte duur. Voorkom een te lage bloedsuikerspiegel door regelmatig gezond te eten.

4. Aangeleerd gedrag
Merk jij dat je bijvoorbeeld altijd zin krijgt in chocolade als je thee of koffie zet? Dan hebben je hersenen de smaak en geur gelinkt aan chocolade. Doorbreek de routine door ook eens een stuk fruit te eten of een handje noten in plaats van die chocoladereep.

Bron: Purewow

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving