Hoe vaak maak jij je prullenbak schoon?

Dat je de zak hebt verwisseld, betekent niet dat je prullenbak geen vuil meer bevat. Heeft jouw prullenbak een flinke schoonmaakbeurt nodig?

Hoe vaak maak jij je prullenbak schoon?
Stars Insider

29/05/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Prullenbak schoonmaken

We gooien prullenbakken continu vol met smerige troep en toch zien we weleens over het hoofd hoe vies de bak eigenlijk is. Het komt namelijk vaak genoeg voor dat er vuil of vocht achterblijft in de bak. Wat is de beste manier om je prullenbak schoon te maken en houden?

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen, of in dit geval beter dan schoonmaken. Om te voorkomen dat er troep in je prullenbak achterblijft is het van belang dat het formaat van de zak en bak goed overeenkomen zodat de zak de hele emmer bedekt. Probeer verder nooit vloeistoffen in de zak te doen en probeer niet te veel te proppen, want dan riskeer je dat er gaten ontstaan.

Schoonmaakbeurt

Toch kun je er nooit van uitgaan dat je prullenbak echt schoon is. Inspecteer de bak elke keer dat je de zak verwisselt om achtergebleven restjes in de volle zak te doen en probeer de prullenbak die je gebruikt voor etensresten minstens elke maand grondig schoon te maken met schoonmaakmiddel. Niet alle bakken zijn even gemakkelijk schoon te maken en daarom is het vaak verstandig om lichte en simpele prullenbakken aan te schaffen. Zorg er altijd voor dat de bak helemaal droog is voordat je er een nieuwe zak in doet.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving