Wat is gezonder bladerdeeg of filodeeg?

Wat is gezonder bladerdeeg of filodeeg?

Wat is gezonder bladerdeeg of filodeeg?
Stars Insider

29/05/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Bladerdeeg

Als je snel een lekker hapje op tafel wilt zetten voor bij de borrel dan zijn filodeeg en bladerdeeg je beste vrienden. Je kunt er bijvoorbeeld quiche, Turkse burek en appelflappen mee maken. Wat het natuurlijk zo lekker maakt is de boter waarmee het deeg is gemaakt, maar als je dan toch op je gezondheid wilt letten, welke kun je dan beter kiezen?

Bladerdeeg
Bladerdeeg wordt gemaakt van bloem, water en boter. De naam zegt het al, het bestaat uit heel veel bladeren waartussen boter zit. Je kunt in de supermarkt vaak kiezen tussen gewonde bladerdeeg of de variant gemaakt met roomboter. Je raadt het al, in die met roomboter zit meer vet en dus ook meer calorieën. Bladerdeeg is alles behalve gezond. Er zitten namelijk geen vitamines, mineralen of vezels in. Je kunt jezelf er best af en toe mee verwennen, maar doe het niet te vaak.

Filodeeg
Filodeeg wordt gemaakt van bloem, water en olie en bestaat niet uit meerdere lagen. Je kunt er wel meerdere lagen mee maken, maar dan wordt het wel vetter. Over het algemeen is filodeeg minder vet dan bladerdeeg. Nog een voordeel ten opzichte van bladerdeeg is dat er meer eiwitten in zitten.

Wil je een luchtig hapje kies dan voor bladerdeeg, wil je liever een krokant hapje kies dan voor filodeeg. Wil je een gezonder alternatief dan kun je ook kiezen voor oud brood voor het maken van een quiche of vul wraps met een lekker mengsel.

Bron: Woman's Health

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving